بررسی توزیع خدمات شهری در سالهای گذشته مورد توجه زیاد متخصصان برنامهریزی شهری قرار گرفته است. از آنجا که هدف هر دولتی برقراری عدالت در سطوح مختلف جامعه میباشد، هدف این تحقیق نیز بررسی توزیع خدمات شهری در شهر متوسط اندام مرند در استان آذربایجانشرقی میباشد. روش تحقیق این مقاله توصیفی – تحلیلی میباشد و همچنین از روش کتابخانهای و همچنین آمار سازمانها و شهرداری بمنظور جمعآوری دادههای تحقیق استفاده شده است. پژوهش حاضر، با هدف بررسی ارتباط بین پراکنش جمعیت و توزیع خدمات شهری در نواحی پنجگانه شهری مرند و ارزیابی برخورداری نواحی شهری و جمعیت آن، از خدمات شهری صورت گرفته است. در این پژوهش، برای ارزیابی نحوه پراکنش جمعیت از مدل آنتروپی نسبی و برای ارزیابی توزیع خدمات از مدلهای VIKORو TOPSIS استفاده شده است. نتایج مدل آنتروپی (0،87305) نشان میدهد که پراکنش جمعیت در نواحی شهری به صورت متناسبی صورت گرفته است، هم چنین نتایج ارزیابی توزیع خدمات شهری در نواحی شهری نشانگر آن است که ناحیه شهری 5 کمترین برخورداری از خدمات شهری و ناحیه 3 بیشترین برخورداری در دو مدل VIKORو TOPSIS را دارا میباشند. در ادامه پژوهش با استفاده از مدل اسپیرمن به ارزیابی همبستگی بین رتبه جمعیت و تاثیر آن در برخورداری از خدمات شهری پرداخته شد که نتیجه (0،6) نشان میدهد همبستگی بالایی بین رتبه جمعیتی و دسترسی به خدمات شهری وجود دارد.
حیدری چیانه, رحیم, علیزاده زنوزی, شاهین, & عیوضلو, داوود. (1393). تحلیلی بر توزیع جمعیت و دسترسی به خدمات شهری در شهر مرند مبتنی رویکردی عدالت محور. مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 2(7), 11-27.
MLA
رحیم حیدری چیانه; شاهین علیزاده زنوزی; داوود عیوضلو. "تحلیلی بر توزیع جمعیت و دسترسی به خدمات شهری در شهر مرند مبتنی رویکردی عدالت محور", مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 2, 7, 1393, 11-27.
HARVARD
حیدری چیانه, رحیم, علیزاده زنوزی, شاهین, عیوضلو, داوود. (1393). 'تحلیلی بر توزیع جمعیت و دسترسی به خدمات شهری در شهر مرند مبتنی رویکردی عدالت محور', مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 2(7), pp. 11-27.
VANCOUVER
حیدری چیانه, رحیم, علیزاده زنوزی, شاهین, عیوضلو, داوود. تحلیلی بر توزیع جمعیت و دسترسی به خدمات شهری در شهر مرند مبتنی رویکردی عدالت محور. مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 1393; 2(7): 11-27.