در میان تمامی حوادث غیرمترقبه طبیعی و غیرطبیعی، زمینلرزه به عنوان یکی از مخربترین سوانح طبیعی محسوب میشود که همواره زندگی ساکنان شهرها و روستاهای اکثر نقاط کرهی زمین را تهدید میکند. پدافند غیرعامل شهری، مهمترین مقولهای است که میتواند آسودگی خاطر شهروندان، امنیت جانی و مالی آنها و ایمنی زیرساختهای شهری را فراهم آورد. هدف از این پژوهش، برنامهریزی پدافند غیر عامل شهری و مکانگزینی پناهگاه محلهای در سطح منطقه یک شهر کرمان میباشد. روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی و مبتنی بر مطالعات کتابخانهای، بررسیهای میدانی و تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار الحاقی کارمانیا خطر (Karmaniya Hazard Model) که در محیطGIS کار میکند، مدل همپوشانی شاخص و فرآیند تحلیل سلسلهمراتبی میباشد. نتایج نشان میدهد پناهگاههای محلهای شهری، تنها پاسخگوی 36140 نفر از جمعیت 126159 نفری منطقه است و حدودا به میزان کمبود فضا داریم. مکانهای انتخابشدهی دارای اهمیت بیشتر، کل محلات را پوشش نمیدهد و همچنین این مکانها پاسخگوی جمعیت محلات نیست. مکانیابی پناهگاه در ایران برای اولین بار در تحقیق حاضر انجام گرفته است که در مقیاس محلهای انجام شده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که فضاهای مدنظر برای انتخاب پناهگاه در این سطح پاسخگوی جمعیت موجود منطقه در برابر حوادث نیست.
خمر, غلامعلی, صالح گوهری, حسام الدین, & حسینی, زهرا. (1393). امکانسنجی مکانگزینی پناهگاههای شهری با استفاده از مدل (IO) و روش (AHP) (مطالعه موردی: محلات 13 گانه منطقه یک شهر کرمان). مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 2(7), 29-54.
MLA
غلامعلی خمر; حسام الدین صالح گوهری; زهرا حسینی. "امکانسنجی مکانگزینی پناهگاههای شهری با استفاده از مدل (IO) و روش (AHP) (مطالعه موردی: محلات 13 گانه منطقه یک شهر کرمان)", مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 2, 7, 1393, 29-54.
HARVARD
خمر, غلامعلی, صالح گوهری, حسام الدین, حسینی, زهرا. (1393). 'امکانسنجی مکانگزینی پناهگاههای شهری با استفاده از مدل (IO) و روش (AHP) (مطالعه موردی: محلات 13 گانه منطقه یک شهر کرمان)', مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 2(7), pp. 29-54.
VANCOUVER
خمر, غلامعلی, صالح گوهری, حسام الدین, حسینی, زهرا. امکانسنجی مکانگزینی پناهگاههای شهری با استفاده از مدل (IO) و روش (AHP) (مطالعه موردی: محلات 13 گانه منطقه یک شهر کرمان). مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 1393; 2(7): 29-54.