سکونت گاههای غیر رسمی نماد فضائی و کالبدی فقر در فضاهای شهری است. فقر شهری مجموعه ای از فقر انتقال یافته توسط مهاجران به شهر و نیز فقر تولید شده توسط جابجایی های درون شهری را در بر می گیرد. یکی از راهبردهای بهبود فقر شهری توجه به اجتماعات محلی است. رویکرد توجه به اجتماعات محلی طی دهه 1990 به طور جدی با پیشگامی بانک جهانی در تحقق بخشیدن به اهداف کاهش فقر شهری به کار گرفته شد. توجه عمده این رویکرد معطوف به عملکرد و واکنش بخش مردمی است و به عنوان نظامی مشارکت جو، هدایت کننده و تسهیلگر توسعه محلی در سکونت گاههای غیر رسمی است.دراین جهت هدف از تحقیق حاضر بررسی چالشهای فقر شهری در سکونت گاه غیر رسمی( در محله بی سیم زنجان) و ارائه راهبردهای اجتماعات محلی بوده است که از روش توصیفی تحلیلی استفاده شده است ونیز روش گردآوری اطلاعات اسنادی ومیدانی است که با استفاده از آزمونهای آماری پارامتری وناپارامتری شاخص های تحقیق بر روی 380 نفر از سرپرستان خانوار مورد ارزیابی واقع شد. نتایج تحلیل آماری از شاخص های مورد بررسی بیانگر شرایط نامساعد اقتصادی، اجتماعی و کالبدی و دسترسی به خدمات شهری در محدوده مورد مطالعه است. همبستگی پیرسون بین عدم مشارکت و فقر شهری برابر با 121% ارزیابی شده است. نتایج آماری نشان داد که توجه به دیدگاه مردم با ضریب Beta=0.43 و تعامل و مشارکت مردم در تصمیم گیری و اجرای برنامه ها (9/2=t) ،توجه به رویکرد برنامه های اجتماع محور را در سیاست های کاهش فقر شهری ضروری می سازد.
نصیری, اسماعیل. (1393). راهبردهای کاهش فقر شهری با تاکید براجتماعات محلی (مورد پژوهـی: محله بی سیم شهر زنجان). مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 2(7), 107-125.
MLA
اسماعیل نصیری. "راهبردهای کاهش فقر شهری با تاکید براجتماعات محلی (مورد پژوهـی: محله بی سیم شهر زنجان)", مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 2, 7, 1393, 107-125.
HARVARD
نصیری, اسماعیل. (1393). 'راهبردهای کاهش فقر شهری با تاکید براجتماعات محلی (مورد پژوهـی: محله بی سیم شهر زنجان)', مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 2(7), pp. 107-125.
VANCOUVER
نصیری, اسماعیل. راهبردهای کاهش فقر شهری با تاکید براجتماعات محلی (مورد پژوهـی: محله بی سیم شهر زنجان). مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 1393; 2(7): 107-125.