کاهش آسیب پذیری کاربری های شهری جهت تقلیل میزان خسارات با بهره گیری از رویکردهای جدید مدیریت بحران از قبیل پدافند غیر عامل که می تواند در ایجاد محیطی ایمن در شهرها مؤثر واقع شود از مهم ترین اهدافی است که امروزه برنامه ریزان و مدیران شهری در صدد اجرای آن در شهرها می باشند. پژوهش حاضر با هدف بررسی ایمنی فضاهای شهری در سطح شهر آمل با توجه به اصول پدافند غیر عامل و شناسایی و از بین بردن عوامل کاهش دهنده ایمنی در سطح شهر انجام گرفته است. روش تحقیق برای تبیین وضع موجود و یافتن پاسخی برای سؤالات تحقیق، روش توصیفی-تحلیلی است. روش جمع آوری اطلاعات بر مبنای کتابخانه ای و نیز میدانی (پرسشنامه ای) بوده و تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش TOPSIS انجام گرفته است. و در نهایت یافته ها نشان می دهند که شهر آمل از نظر معیارهای پدافند غیر عامل در شرایط مناسبی قرار ندارد و میزان ناامنی در بخش مرکزی شهر آمل بدلیل عدم زیر ساخت مناسب می باشد ولی نسبت به شاخص های برجسته تر دیگری مانند: مکان یابی و بهسازی شبکه حمل و نقل، مکان یابی و بهسازی شبکه برق، نوسازی و بهسازی بافت های فرسوده، منطقهبندی و محله بندی و مقاوم سازی ساختمان ها تأثیر آن کمتر است. در خاتمه پیشنهادات و راهکارهای لازم جهت رعایت پیشگیرانه اصول پدافند غیر عامل در شهر آمل ارایه گردیده است.
کاظمی, شهربانو , & تبریزی, نازنین . (1394). ارزیابی ایمنی فضای شهری با تأکید بر شاخصهای پدافند غیر عامل (نمونه موردی: شهر آمل). مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 3(9), 11-26.
MLA
شهربانو کاظمی; نازنین تبریزی. "ارزیابی ایمنی فضای شهری با تأکید بر شاخصهای پدافند غیر عامل (نمونه موردی: شهر آمل)", مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 3, 9, 1394, 11-26.
HARVARD
کاظمی, شهربانو, تبریزی, نازنین. (1394). 'ارزیابی ایمنی فضای شهری با تأکید بر شاخصهای پدافند غیر عامل (نمونه موردی: شهر آمل)', مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 3(9), pp. 11-26.
CHICAGO
شهربانو کاظمی و نازنین تبریزی, "ارزیابی ایمنی فضای شهری با تأکید بر شاخصهای پدافند غیر عامل (نمونه موردی: شهر آمل)," مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 3 9 (1394): 11-26,
VANCOUVER
کاظمی, شهربانو, تبریزی, نازنین. ارزیابی ایمنی فضای شهری با تأکید بر شاخصهای پدافند غیر عامل (نمونه موردی: شهر آمل). مطالعات ساختار و کارکرد شهری, 1394; 3(9): 11-26.